Asociația pentru Protecția Consumatorului Câmpia Turzii va organiza un simpozion

Asociația pentru Protecția Consumatorului Câmpia Turzii îi invită pe toți cetățenii să ia parte la Simpozionul „Grupurile de inițiativă cetățenească – o forță în dezvoltarea democrației locale”. Evenimentul va avea loc joi, 15 decembrie, începând cu ora 17:30, în Sala mică a Palatului cultural „Ionel Floașiu” din municipiu.

Simpozionul este organizat cu ocazia închiderii finanțării proiectului „Puterea democrației pentru cetățeni”, proiect finanțat de Fondul pentru inovare civică, și implementat de APC Câmpia Turzii.

„Proiectul și-a propus să coaguleze comunitățile în jurul ideii de democrație participativă, să aducă cetățenii, ca reprezentanți ai societății civile, mai aproape de actul decizional privind politicile publice”, transmit organizatorii.

În cadrul acestuia, au fost cooptați peste 150 de voluntarii implicați în problemele  comunității. Principalele obiective care au fost atinse sunt:

-Înființarea a 5 Grupuri de Inițiativă Cetățenească pe zone 5 cartiere;

-Identificarea a peste 50 de probleme mari ale comunităților;

-Întocmirea de peste 25 de adrese și petiții către autoritățile locale și alți factori de decizie și rezolvarea problemelor comunităților;

-Construirea a peste 35 de cetățenilor privind mijloacele democratice prin care se pot influența politicile publice și procesul alegerilor în favoarea comunităților.

-Participarea activă și directă la evenimentele politice și alegerile locale și naționale.

Proiectul va continua în 2017 și se adresează tuturor cetățenilor municipiului Câmpia Turzii.

Distribuie articolul

Leave a Comment