Clubul Rotary Câmpia Turzii a organizat o seară duhovnicească

Câmpia Turzii a găzduit o seară duhovnicească susţinută de Preotul Emil Tolca. Tematica acestei seri a fost sărbătoarea Sfintelor Paşti, dar şi Săptămâna Patimilor, premergătoare acesteia. Evenimentul a fost organizat de Clubul Rotary Câmpia Turzii, miercuri, 12 aprilie, la Pensiunea Restaurant Milexim.

Seara a fost deschisă printr-o invitaţie la reflecţie adresată de Părintele Emil Tolca tuturor ascultătorilor. Discuţia a avut în centru jertfa Mântuitorului Iisus Hristor, dar mai ales Învierea Domnului, care pentru creştini constituie raţiunea de a trăi. Totodată părintele a tâlcuit şi câteva citate biblice, care vorbesc despre Patimile şi Învierea lui Iisus Hristos. Laintmotivul acestor cugetări a fost motto-ul: ,,tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”, pus cu multă înţelepciune în asociere cu viaţa creştinului. De asemenea părintele Emil a subliniat importanţa Sfintei Liturghii şi a Sfintei Euharistii ( Sfânta Împărtăşanie), care constituie fundamentul credinţei ortodoxe, se arată într-un comunicat remis de conducerea clubului.

Seara duhovnicească s-a încheiat într-o atmosferă de prietenie, cu un dialog deschis, în care publicul i-a adresat părintele întrebări.

Distribuie articolul

Leave a Comment