Contractul de închidere a gropii de gunoi din Câmpia Turzii a fost reziliat

Cu toate că în urmă cu ceva timp Consiliul Județean Cluj anunța că au fost atribuite contractele pentru închiderea gropilor de gunoi din Pata Rât, Huedin, Turda, Gherla, Dej şi Câmpia Turzii, se pare că pentru două dintre acestea contractele a fost reziliate. Este vorba despre rampele din Dej şi Câmpia Turzii, scrie Monitorul de Cluj.

„Cantităţile suplimentare de deşeuri depozitate de diverşi persoane fizice/juridice au reprezentat o nouă problemă care a generat noi întârzieri în închiderea depozitelor de deşeuri, precum şi costuri suplimentare pentru închiderea cantităţilor suplimentare de deşeuri. Totodată, această problemă a reprezentat şi unul din motivele pentru care contractul de lucrări încheiat cu Asocierea Geiger Transilvania SRL – Wilhelm Geiger Gmbh&CP.KG-Coplan Consultanţi Arhitecţi Ingineri SRL  pentru închiderea depozitelor Dej şi Câmpia Turzii a fost reziliat şi pentru care trebuie reluată procedura de atribuire”, a răspuns Consiliul Judeţean la solicitarea sursei menționate anterior.

Rezilierea acestui contract aduce autoritățile județene în punctul din care au plecat. Pentru atribuirea unui nou contract trebuie reluată procedura de atribuire, iar acest proces poate dura ani de zile.

Comisia Europeană a decis, în acest an, să acționeze în judecată România la Curtea Europeană de Justiție pentru că autoritățile nu au reușit să închidă depozitele municipale de deșeuri neconforme. Autoritățile europene precizează că, în ciuda avertismentelor primite, România nu a reușit să ia măsuri pentru cele 68 de gropi de gunoi neconforme. Țara noastră era obligată să închidă sau să reabiliteze aceste gropi de gunoi neconforme până la data de 16 iulie 2009.

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Leave a Comment