Cum a fost la Festivalul Peștelui?

Prima ediție a Festivalului Peștelui, organizată în perioada 19-20 mai 2018, la Câmpia Turzii, a fost pe placul comunității.
Cu feluri de mâncare dintre cele mai alese, cu bună dispoziție și cu bucătari renumiți, prin acest eveniment, administrația locală a municipiului nostru a pus bazele unei tradiții pescărești în municipiul nostru.
Au fost două zile dedicate familiei și bunei dispoziții, preparatelor tradiționale din pește care au pus Câmpia Turzii pe harta turismului piscicol național și internațional.
La eveniment au fost prezenți invitați din țară și din străinătate, printre care și primarul orașului Kisber, Sinkovicz Zoltán alături de reprezentanți ai asociației pescarilor din oraș. Totodată, mai mulți primari din comunele limitrofe orașului nostru au participat, alături de noi, la Festivalul Peștelui
Scopul festivalului a fost acela de a implementa noi moduri de petrecere al timpului liber, într-un cadru natural, în contextul în care administratia dorește să ofere alternative de relaxare în familie, într-un cadru natural. Totodată, prin organizarea evenimentul s-a avut în vedere relansarea pescuitului sportiv în Complexul de Agrement „La Trei Lacuri”, iar una dintre temele de bază ale festivalului au fost, în conformitate cu politicile Euro Toques România, eliminarea risipei din gătit.
Chefii A.C.E.E.A., coordonați de Radu Zărnescu au oferit, în mod gratuit, publicului gustări pe bază de crap (borș de pește, file de crap pe plită), 24 de plite cu pește, 14 ceaune cu ciorbă de pește, 6 ceaune cu mămăligă, 500 de pite, 20 pești umpluți la cuptor dar și păstrăv la grătar, scoici și fructe de mare, iar feedback-ul primit a fost îmbucurător pentru noi, ca organizatori.
În cele două zile de eveniment, peste 5000 de oameni au tranzitat Complexul de Agrement „La Trei Lacuri”, fie pentru a asista la „Cupa Trei Lacuri” la pescuit sportiv, fie pentru a se delecta cu mâncărurile delicioase pregătite de bucătarii prezenți.
Cupa „Trei Lacuri”, clasificată pe două categorii, amatori și profesioniști, a oferit celor prezenți capturi impresionante, de până la 12,9 kg și a fost urmărită cu sufletul la gură de pasionații de pescuit sportiv.
Totodată, duminică dimineața, cei mai mici dintre pescari au avut parte de o competiție de pescuit sportiv dedicată lor, pusă la cale de clubul de pescuit „Carp Next Level”, care s-a oferit voluntar să organizeze evenimentul
Toni Ionescu a făcut un show de stand-up comedy pe placul publicului prezent, iar ambiența muzicală a fost asigurată de Big Tonez, Good Day, DJ Marusha, Aldo Blaga & Tzikă Sax, iar sonorizarea și luminile au fost asigurate de Petrovan Sound.
Sunt mândru și fericit, deopotrivă, că am reușit să organizăm la Câmpia Turzii acest eveniment în care maeștri bucătari și mâncărurile gătite de ei au fost pe gustul celor peste 5000 de oameni prezenți la eveniment. Le mulțumesc colaboratorilor și colegilor mei din Primăria Câmpia Turzii pentru ajutorul acordat astfel încât acest eveniment să aibă succesul scontat. Îmi doresc ca Festivalul Peștelui să devină o tradiție la Câmpia Turzii”, a declarat Dorin Nicolae LOJIGAN, primarul municipiului.
În cea de a doua zi a evenimentului, la Câmpia Turzii a fost gătit felul de mâncare care va deveni emblematic pentru municipiu: un crap haiducesc cu caș dulce și unt, rețeta viceprimarului, Sabin GHEMEȘ.
Rețeta de crap haiducesc va fi sinonimă cu tradiția culinară de la Câmpia Turzii.
Vă mulțumim tuturor pentru că, în aceste două zile de festival, ați fost alături de noi, încurajându-ne să lansăm o noua tradiție la Câmpia Turzii și să vă pregătim alte evenimente în viitor!

Articole asemănătoare

Leave a Comment