Dorin Lojigan: „Mereu o să sprijin arta și cultura artiștilor locali!”

foto: Primaria Campia Turzii

Astăzi, 15 ianuarie, se sărbătorește Ziua Culturii Naționale, întreaga țară aducându-i un omagiu marelui poet român, Mihai Eminescu. Cu acest prilej, primarul Dorin Lojigan a transmis un mesaj tuturor celor care îndrăgesc valorile culturii române, manifestându-și, totodată, și sprijinul față de artiștii locali.

„Astăzi,15 Ianuarie, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, doresc să transmit un mesaj tututor celor care îndrăgesc valorile culturii române.

Am fost și voi rămâne un iubitor al poeziei românești, iar versurile lui Eminescu, de la cele de dragoste, la cele cu caracter patriotic, vor transmite mereu mesajul de unitate și comuniune al spiritului poetic.

Din perspectiva mea, literatura universală ar fi fost infinit mai săracă, fără opera marelui nostru poet național, Mihai Eminescu. Sunt de părere că identitatea poporului român s-a clădit, în cele două milenii de existență, pe artă, cultură și pe geniul unor oameni precum Mihai Eminescu.

Mereu o să sprijin arta și cultura artiștilor locali care de fiecare dată își exprimă talentul și dăruirea prin intermediul lucrărilor autentice prezentate la Câmpia Turzii. Un om care creează este unul care construiește, iar administrația publică locală susține acest demers.

Vă îndemn să iubiți cultura, arta și literatura națională!”

Distribuie articolul

Leave a Comment