Jucariile Montessori – pro sau contra

Filosofiile Montessori oferă o înțelepciune incredibilă în acest sens și puterea a mii de ore de observație pentru a studia la ce răspund copiii și de ce au nevoie în mediul lor. O abordare Montessori poate oferi confort atunci când cumpărăm jucării Montessori copiilor nostri.

Dacă noi, ca adulți, suntem suprastimulați de abundența de jucării și activități disponibile, vă puteți imagina cum este acea experiență pentru copilul dumneavoastră? Înconjurați de jucării cu prea multe culori, prea multe zgomote și prea multe părți, s-ar putea să se simtă copleșiți. Deci, dupa ce sa ne ghidam atunci când selectam jucării pentru copii?

Oferă-i copilului tău alegeri limitate atunci când îi prezinti jucăriile. A avea prea multe alegeri este copleșitor și nemulțumitor. Le este mai greu să decidă cu ce vor să se joace și le este mai greu să rămână cu jucăria odată ce au ales-o. În loc să se concentreze asupra jucăriei și să se bucure pe deplin de scopul și valoarea ei, ei vor zbura de la o jucărie la alta, făcând dezordine. Numărul ideal de jucării va crește pe măsură ce copilul creste, dar va depinde de personalitățile lui individuale. Rotirea jucariilor din colecția lui ii va permite să exploreze și să folosească toate jucăriile pe care le are.

Având o mulțime de alegeri disponibile în această lume modernă, devine din ce în ce mai greu să selectăm jucării frumoase care să satisfaca nevoile copiilor și să le sustina în dezvoltarea lor.

Toate jucăriile pe care le oferim copiilor noștri ar trebui să necesite participarea și acțiunea lor pentru utilizare. Cele mai bune jucării pentru dezvoltarea micuților noștri le permit să exploreze și să implice propria voință, decizii și idei. Nu sunt spectatori pasivi ai ideii unui adult despre divertisment. Ei manipulează, construiesc și interacționează, învățând despre lumea lor și capacitățile lor.

Briele – jucarii din lemn pentru copii doreste sa ofere parintilor si celor mici jucarii simple din materiale naturale cum este lemnul, atent selectionate, pentru a permite o dezvoltare armonioasa in primii ani de viata.

Related posts

Leave a Comment