„Parcul antidrog” – proiect cultural-artistic organizat în Câmpia Turzii

Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpia Turzii, derulează şi în acest an proiectul „Parcul Antidrog”. Potrivit organizatorilor, proiectul se va derula în perioada 18- 19 mai 2017.

Participanţi sunt elevi şi cadre didactice de la toate unităţile şcolare din municipiu, reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai Centrului de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog Cluj.

„Parcul antidrog” este un proiect cultural-artistic și de educație civică de anvergură, care implică participarea directă a 100 de elevi din cadrul unităților de învățământ din Câmpia Turzii, ai cadrelor didactice, reprezentanţi ai Serviciului Public Local de Asistenţă Socială, precum și parteneri instituționali și media.

Prin activităţile derulate, își propune să educe și să sensibilizeze conștiința elevilor de liceu și de gimnaziu din localitate cu privire la riscurile și consecințele negative ale consumului de droguri. În urma desfășurării proiectului, estimăm că grupul țintă va deține informații corecte privind drogurile și efectele dezastruoase ale acestora asupra sănătății fizice și psihice, asupra relațiilor de familie și sociale și asupra rezultatelor de la școală.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt elevii de liceu și de gimnaziu din localitate, iar beneficiarii indirecți sunt familiile acestora și comunitatea locală. Originalitatea proiectului constă în faptul că toate informațiile vor fi transmise elevilor prin mijloace artistice și ludice.

Programul şi locaţia activităţilor:

Joi, 18 mai 2017, orele 12.00 – 15.00

  • 12.00 – 12.30 Deschiderea proiectului- Sala mică – Palatul Cultural “Ionel FLOAŞIU”.
  • 12.30 – 13.00 Prezentarea Fântânii Dorinţelor şi Flash-mob – în faţa Salii Sportului “ Ioan STANATIEV”
  • 13.00 – 15.00 Concurs de teatru în Sala mică şi în paralel Concurs „Statuete slute” pe terasa
    Palatului Cultural.

Vineri, 19 mai 2017 , orele 12.00 – 15.00

  • Film antidrog şi Conferinţă tematică – Sala mică a Palatului Cultural “Ionel FLOAŞIU” Câmpia Turzii.

 

Distribuie articolul

Leave a Comment