Peste 60 de câini fără stăpân au fost capturați în Câmpia Turzii

Municipalitatea a dat publicității faptul că, în decursul trimestrului III din acest an, au fost capturați 64 de câini fără stăpân de pe străzile Municipiului Câmpia Turzii.

Potrivit datelor oferite de insituțiile abilitate, dintre aceștia, 15 au fost capturați în urma unor reclamații, 5 în urma unor plângeri telefonice, 2 în urma unor sesizări online pe site-ul primăriei, 10 la solicitarea primarului și alți 6 la solicitarea viceprimarului.

„În trimestrul III 2016 s-au desfășurat, în baza protocolului încheiat cu Asociația Centrul de Ecarisaj Turda, un număr de 15 acțiuni de ecarisare a zonei teritorial-administrative, din care 7 în cadrul planului de acțiune convenit de ambele părți, câte una la solicitarea primarului și a viceprimarului, 3 la reclamații, una la solicitare telefonică, iar una la solicitare la 112. Acțiunile întreprinse au vizat întreaga zonă a municipiului, capturându-se un număr de 63 de câini, dintre care 2 au fost identificați ca având microcip. Câinii au fost preluați cu proces verbal, în baza formularului individual de capturare, de către echipa centrului și transportați pentru aplicarea prevederilor legale în adăpostul propriu, amenajat în localitatea Turda, strada Bogata. proprietarii câinilor identificați prin icrocip au fost sancționați contravențional prin avertisment, cu privire la lăsarea fără supraveghere pe domeniul public a câinilor deținuți și notificați în vederea revendicării.”, precizează dr. Alin Irimieș.

Dintre cei 64 de câini capturați, unul a fost predat la centrul de ecarisaj în baza unei declarații pe propria răspundere. Alți 59 au fost eutanasiați deoarece nimeni nu a venit să îi adopte în perioada legală de 14 zile.

Distribuie articolul

Leave a Comment