Petre Pop a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate

Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil pe fostul administratorul public al Câmpiei Turzii, Petre Pop, incompatibil. Decizia a fost făcută publică în decursul acestei dimineți.

Potrivit celor de la A.N.I., Pop ar fi deținut simultan funcțiile de consilier local și de șef serviciu în cadrul Serviciului Public Administrația Piețelor și Exploatarea Platformelor Comerciale și respectiv pe cea de administrator aublic în cadrul aparatului de specialitate al primarului, în perioada septembrie 2008 – noiembrie 2012, fapt ce încalcă prevederile legale.

Decizia Agenției Naționale de Integritate poate fi contestată în instanță. Dacă se dovedește că într-adevăr Petre Pop s-a aflat în stare de incompatibilitate, acesta nu va mai avea voie să candideze.

La aflarea veștii, Pop a reacționat postând un mesaj pe contul său de pe o rețea de socializare:

”Pentru a nu lăsa loc de interpretare și bineînțeles de speculații politice, vreau să vă informez că din anul 2004 am fost atacat mereu pe această temă de către advesarii politici. De ce? Datorită faptului că am fost activ profesional, politic și social. Se pare că dacă faci ceva si ești performant, devi incomod, deranjezi, iar dacă oponenții nu fac față prin competență apelează la alte metode.
Așa cum am spus din 2004 s-a început lupta pe aceasta chestiune, pentru că întodeauna am fost corect și am respectat legea am luat intiațiva și în 2015 m-am adresat în scris Institutiei Prefectului Judetului Cluj d-lui Mihail Hârdău pentru a clarifica această situatie. Instituția prefectului, prin adresa nr. 8192/IV/ 31.0.3. 2005, spune clar că nu mă aflu într-o stare de incompatibilitate. Menționez că Mihail Hârdău era prefect din partea PD ( ca să nu se creadă că era din acelasi partid cu mine) și conform legii de atunci avea atributii în acest sens.
De asemnea, ANI, ( Agentia Natională de Integritate) prin raportul de evaluare 4723 G. II.30.01.2013, spune că nu au fost incompatibil. Curios este că de fiecare dată când candidez pentru vreo funcție, politică sau publică, apar, din nou, reclamanți și instituții care reîncep demersurile…etc.
De asemenea, mai mentionez, că în această perioadă nu mi-am schimbat statutul juridic cu privire la caliatea de angajat, conform codului muncii si că în perioada, 2012-2016, cât am fost administrator public, nu am deținut funcția de consilier local. Evaluarea la care am fost supus a avut la bază, documente publice, organigramă, fișa postului, contract de muncă, dispozitii…acte publice.
Pentru a clarifica aceasta situatie, mă voi adresa justitiei, voi face toate demersurile necesare inclusiv împotriva celor care prin actiunile lor au săvârsit un abuz. 
Vă pun la dispozitie documentele despre care am făcut vorbire. În rest,ce pot spune decât că justiția va face dreptate.
Și că nu voi ceda presiunilor indiferent care ar fi.”

Distribuie articolul

Leave a Comment