„Pompier pentru o zi” în Câmpia Turzii

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpia Turzii organizează luni, 11 septembrie 2017, acţiunea intitulată „Pompier pentru o zi!”. Cu această ocazie, organizatorii doresc să ofere tuturor celor prezenţi, dar în special copiilor, posibilitatea familiarizării cu meseria de pompier prin interacţiune directă cu specialişti din domeniu.

În cadrul evenimentului, ISU Cluj va prezenta tehnica şi accesoriile autospecialelor de lucru cu apă şi spumă utilizate în timpul misiunilor, ale ambulanţelor SMURD, descarcerare, motocicletă şi barcă, precum şi exerciţii aplicative şi activităţi educative despre salvarea vieţilor umane.

De asemenea, cei interesaţi vor putea învăţa multe lucruri utile despre prevenirea, protecţia şi intervenţia în situaţii de urgenţă. Toate aceste acţiuni se vor desfăşura în intervalul orar 10.00 – 15.00, pe platoul din Parcul Municipal (Berc) din Câmpia Turzii.

„Invităm persoanele de toate vârstele, copii, părinţi şi bunici să intre, chiar şi pentru câteva ore în lumea facinantă şi atât de complexă a salvatorilor de vieţi. Aveţi posibilitatea, ca purtând uniforma de pompier şi casca pe cap să deveniţi pentru o clipă super erou şi să apreciaţi viaţa cu alţi ochi”, a transmis primarul Dorin Lojigan, prin intermediul unui comunicat de presă.

Distribuie articolul

Leave a Comment