PRO România Cluj solicită testarea pentru coronavirus a tuturor cetățenilor din comuna Tritenii de Jos

PRO România Cluj solicită testarea tuturor cetățenilor din comuna Tritenii de Jos, după ce factorul poștal care deservea zona a fost confirmat ca fiind infectat cu coronavirus.

Autoritățile județene ne-au comunicat că au demarat o anchetă epidemiologică în Triteni, dar nu ni s-a spus câte teste se vor face și în cât timp. Este al “n”-lea caz în care ni se comunică informații trunchiate, incomplete, vagi.

Spitalele clujene s-au mobilizat și au crescut efectivele personalului de specialitate, s-au făcut donații de aparate și kituri pentru testare, am fost asigurați că există capacitate de testare în Cluj, dar cu toate acestea, deja avem mai multe comunități – Baciu, Mociu, Triteni – în care s-au depistat cazuri cu mare potențial de răspândire a coronavirusului și nu suntem informați câte teste se fac în mod real și în cât timp.

Suntem spre coada clasamentului în Europa la numărul de teste efectuate și deja populația nu mai are încredere în raportările statistice ale autorităților. Pe bună dreptate. În acest context, întrebările noastre pentru DSP Cluj și Comitetul pentru Situații de Urgență Cluj sunt firești: Când creșteți numărul de teste? Câte persoane care ar trebui să fie testate aveți pe liste? Cât ne mai aruncați praf în ochi cu declarații despre anchete ale căror rezultate nu se mai comunică niciodată public?”, transmite Remus Lăpușan, liderul PRO România Cluj.

Distribuie articolul

Leave a Comment