Spitalul Municipal vrea un Compartiment de Primiri Urgențe

Administrația locală de la Câmpia Turzii întreprinde măsuri concrete în vederea înființării Compartimentului de Primiri Urgențe

Vineri, Primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN împreună cu viceprimarul Sabin Marcel GHEMEȘ au depus la Ministerul Sănătății, documentația pentru obținerea avizului de înființare a Compartimentului de Primiri Urgențe în cadrul Spitalului Municipal „Dr. Cornel Igna”.

La ora actuală vorbim despre singura unitate medicală care deservește un număr de aproximativ de 60.000 de locuitori, dintre care 29.382 din municipiu și peste 35.000 din unitățile administrativ teritoriale. Odată cu acceptul Ministerului de resort, calitatea actului medical de la Câmpia Turzii va spori considerabil, acest fapt constituind o nouă promisiune îndeplinită de administrația locală.

De asemenea, statistica ultimilor ani ne arată o creștere îngrijorătoare a numărului de solicitări a serviciului de urgență oferit de camerele de gardă ale Spitalului Municipal Câmpia Turzii, astfel:

-în anul 2014 s-au înregistrat 19.041 de urgențe medico-chirurgicale,
-în anul 2015 s-au înregistrat 20.633 de urgențe medico-chirurgicale,
-în anul 2016 s-au înregistrat 20.109 de urgențe medico-chirurgicale, ginecologice;
-în anul 2017 s-au înregistrat 21.206 urgențe medico-chirurgicale

Din aceste considerente, administrațiile locale din Câmpia Turzii, Frata, Ceanu Mare, Tritenii de Jos, Viișoara, Luna și Călărași, alături de IPJ Cluj- Poliția Municipiului Câmpia Turzii și Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii au formulat adrese către Ministerul Sănătății prin care și-au manifestat, unanim, dorința cu privire la necesitatea înființării unui Compartiment de Primiri Urgențe la nivelul Spitalului Municipal. Au fost identificate un număr de 18 cadre medicale (medici, personal paramedical și asistenți) care și-au manifestat intenția de a desfășura activități specifice în structura nou înființată.

„Mulțumesc echipei din Primărie, Spitalului, Unității Militare și voluntarilor care s-au implicat activ la realizarea studiilor și a documentației necesare în vederea înființării Compartimentului Primiri Urgențe și directorului Direcției Relații cu Comunitatea, Irina Munteanu, care a coordonat întreaga echipă. Am toată încrederea în faptul că, de această dată, se va reuși sensibilizarea autorităților naționale, în vederea aprobării înființării acestui CPU, la nivelul Municipiului Câmpia Turzii. Dezvoltarea acestui compartiment va conferi, cu siguranță, un grad sporit de confort și calitate a serviciilor medicale acordate pacienților din Câmpia Turzii, dar și din cele 7 comune, co-semnatare a adreselor către Ministerul Sănătății. Sunt adeptul unui oraș sănătos, curat, dezvoltat în mod armonios, în care oamenii să beneficieze de servicii la cele mai înalte standarde ale unei societăți moderne”, a declarat primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan.

Distribuie articolul

Leave a Comment