12 soldați americani au fost răniți într-un exercițiu militar de noapte organizat la aerodromul din Câmpia Turzii

12 soldați americani au fost implicați, ieri noapte, într-un accident care s-a petrecut la Baza Aeriană 71 „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii. Potrivit Pro Tv, cei 12 se aflau în timpul efectuării unui exercițiu militar de noapte – Swift Response 17.

12 soldati americani au suferit rani in cadrul parasutarii de noapte care a avut loc vineri in cadrul exercitiului de la Campia Turzii. Acestia au primit tratament medical de urgenta pentru rani si au fost transportati la Spitalul Militar Cluj-Napoca pentru investigatii ulterioare. Zece dintre militari se vor intoarce in cadrul unitatii in urmatoarele 24 – 48 de ore”, a precizat Brent M. Williams, Ofiţerul de Relaţii Publice din cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve, pentru sursa citată anterior.

Swift Response 17-1 este un exerciţiu de sprijin pentru exerciţiul multinaţional Saber Guardian 2017. La acesta  au participat forţe şi mijloace din regimentele americane 143 Infanterie Texas şi 2 Cavalerie, respectiv 800 de militari şi tehnica aferentă, din Forţele Aeriene Române, aeronave MiG-21 LanceR, IAR-330 Socat, personal şi tehnică aferentă, iar din Forţele Terestre Române au participat aproximativ 150 de militari cu transportoare amfibii blindate şi sisteme de apărare antiaerienă Gepard.

Scenariul conceput pentru acest exerciţiu a prevăzut, sâmbătă dimineaţă, înconjurarea, ocuparea, securizarea şi operaţionalizarea în favoarea aliaţilor a unei baze militare, în acest caz a Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii. Acţiunea militară a început la ora 4 şi s-a încheiat după patru ore.

Distribuie articolul

Leave a Comment