Anvelopele de iarnă sunt importante, însă nu sunt totul! Află ce trebuie să ai in vedere când îți pregătești mașina pentru sezonul rece.

Pregătirea mașinii pentru iarnă nu presupune doar achiziționarea și montarea cauciucurilor de sezon, ci este recomandat să oferi o atenție sporită atunci când ești la volan pentru a evita momentele neplăcute. Din punct de vedere legal, montarea anvelopelor de iarnă se impune când temperatura scade sub +7°C, dar este de mare folos să ai la îndemână o pereche de lanțuri pentru mașină. Odată cu gerul sezonului, vei întâmpina și alte situații, de pildă, geamurile sau încuietorile înghețate. Stratul prea înalt de zăpadă din jurul mașinii dimineața constituie încă o problemă de luat în calcul. Așadar, vezi mai jos ce trebuie să ai în vedere când îți echipezi autovehiculul pentru sezonul rece.

Iată 3 accesorii auto ce nu ar trebui să îți lipsească iarna din mașină

  • Probabil, unii șoferi nu sunt familiarizați cu ele, dar lanțurile pentru mașină sunt necesare oicărui conducător auto în timpul sezonului răcoros. Contrar zvonurilor care circulă printre șoferi, lanțurile nu deteriorează anvelopele și nu afectează calitatea acestora, atât timp cât sunt folosite așa cum recomandă producătorul, bineînțeles. Ai putea crede că acestea sunt necesare doar conducătorilor auto care tranzitează des zone cu diferite coduri de ninsoare și viscol, însă o pereche de lanțuri auto antiderapante poate deschide calea ta de acces spre stațiunea preferată de vacanță sau vă poate scăpa, pur și simplu, de situație neplăcută când șoseaua este acoperită de polei. Intra pe anvelope-oferte.ro si afla mai multe detalii.
  •  Se întâmplă, de regulă, după prima ninsoare din an, să îți găsești mașina înconjurată de zăpadă dimineața, moment pentru care este necesar să ai în dotare o lopată. Fie că e din metal, fie că e din plastic sau chiar rabatabilă, pentru a fi mai ușor de depozitat în mașină, o lopată te poate ajuta în situații precum scoaterea mai rapidă și ușoară a mașinii din stratul gros de zăpadă, când te grăbești să ajungi la muncă sau când cauciucurile nu mai sunt de mare ajutor pe șoseaua înzăpezită și nu ai la îndemână lanțuri auto pentru cauciucuri.
  •  Odată cu temperaturile scăzute, umezeala care se lasă se va transforma în gheață și îți poate bloca chiar încuietorile mașinii. Mulți șoferi trec cu vederea acest accesoriu, însă ar trebui să acorzi mai multă atenție și să nu îți lipsească un spray de dezghețare și ungere pentru autovehiculul tău.

Dacă există riscul să rămâi înzăpezit într-o zonă izolată trebuie, desigur, să mai ai în vedere și cantitatea de combustibil cu care pleci la drum, bateria mașinii și ca țeava de eșapament să nu fie obturată sau blocată de nimic. De asemenea, este recomandat să ai cu tine hrană neperisabilă și apă. Nu uita, este mai convenabil pentru bugetul tău să fii precaut. Decât să riști pe drumurile înzăpezite și să plătești mai târziu mai mult, adugă acum în dotarea mașinii lanțuri antiderapante pentru porțiunile periculoase de șosea, lopată și tot ce ai nevoie. Incidentele neplăcute la volan sunt de multe ori imprevizibile, mai ales iarna, informează-te din cât mai multe surse și include siguranța ta și a celor din jur in bugetul tău.

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Leave a Comment