Sărbătorile de iarnă vin cu atmosfera plăcută, cu mesele îmbelșugate și cu bucuria de a petrece timp de calitate alături de cei dragi. O masă luată în familie, mai ales dacă este vorba despre o ocazie specială, este întotdeauna mai gustoasă, iar preparatele au un gust mai bun. Cu toate acestea, pentru a prepara cei mai savuroși cârnați pentru Crăciun, există câteva aspecte inedite de care ar fi bine să ții cont, unul dintre acestea referindu-se chiar la carnea pe care o vei folosi.
Așadar, dacă tocmai ai tăiat porcul și intenționezi să pregătești toate cele necesare pentru prepararea cârnaților, vei avea nevoie cu siguranță să alegi și mașina de tocat carne pe care să o folosești în acest sens. Iată câteva dintre informațiile care ți-ar putea fi utile pentru a face acest lucru.
Prepararea Cărnii: Importanta Unei Mașini de Tocat Carne Buna
Carnea pe care tocmai ai obținut-o de la porcul proaspăt tăiat trebuie mai întâi tocată pentru a face cei mai buni carnati de casa. Pentru aceasta, poți alege din numeroasele modele de mașini electrice și manuale de tocat carne, însă este important să alegi o mașină bună, pe care să o folosești după propriile preferințe. Alegând o mașină de tocat bună, vei avea siguranța că vei face preparate deosebit de gustoase într-un timp foarte scurt. O mașină de tocat carne electrică este rapidă, ușor de utilizat și îți oferă posibilitatea de a toca carnea exact așa cum îți dorești, chiar în cantități mari într-un interval de timp scurt.
Alegând o mașină de tocat carne bună, ai, de asemenea, siguranța că vei consuma o carne de calitate, ci nu carnea gata tocată pe care o găsești ambalată în magazine. În acest fel, cârnații sau orice alt preparat pe care îl vei pregăti vor avea un gust natural, deosebit, precum și cea mai bună calitate posibilă.
De ce să ții cont în alegerea unei mașini de tocat carne
Atunci când vrei să alegi o mașină de tocat bună, trebuie să ții cont de tipul acesteia – mașină de tocat manuală sau electrică, de puterea pe care o are mașina, în cazul în care alegi o mașină de tocat electrică, de versatilitatea sa, precum și de accesoriile cu care este echipată. Preferința majorității pentru o mașină de tocat electrică este evidentă, aceasta fiind extrem de ușor de folosit și deosebit de eficientă pentru pregătirea cărnii atunci când vrei să faci diverse preparate de sărbătorile de iarnă și nu numai. Puterea mașinii poate varia între 250 și 1600 de wați, iar cu cât este mai mare, cu atât performanțele mașinii vor fi mai mari.
Un alt aspect de care să ții cont atunci când alegi mașina de tocat carne este dat de versatilitatea mașinii, respectiv de ceea ce poți face cu ajutorul acesteia. O mașină complet echipată va fi gata nu numai pentru tocarea cărnii, ci și pentru a tăia sau toca legumele, pentru a face cei mai buni carnati cu ajutorul ei, respectiv pentru a face diverse sosuri sau sucuri. Pentru aceasta, mașina de tocat va fi echipată cu diverse accesorii, de la mai multe tipuri de grile cu diverse diametre la împingătorul de alimente, cuțite sau kituri pentru a face diverse preparate.
Sfaturi utile pentru cei mai buni cârnați pentru Crăciun
Din marea varietate de rețete culinare de care poți avea nevoie, pentru rețeta de cârnați pentru Crăciun trebuie să ții cont de cele mai bune sfaturi, astfel încât rezultatul să fie cel așteptat. Aceștia trebuie să fie făcuți din carne de calitate, bine tocată și cu suficientă grăsime, astfel încât cârnații să nu fie prea uscați, dar nici prea grași, să aibă condimentele potrivite și, după gust, să fie lăsați cruzi, ușor afumați sau cu fum mai mult.
Pentru a obține cei mai buni cârnați pentru Crăciun, este recomandat să ții cont de câteva dintre sfaturile experților. Dintre acestea, poate fi amintit faptul că cei mai buni cârnați se vor obține atunci când temperaturile sunt scăzute, iar carnea va fi doar de porc, nu combinată cu carne de vită, existând riscul ca aceștia să iasă prea uscați. Carnea de porc trebuie să fie mai grasă, fiind recomandat chiar să alegi și bucăți de slănină, însă nu în cantitate mai mare de aproximativ 20% din totalul compoziției. Carnea tocată cu ajutorul unei mașini de tocat echipată cu o sită cu găuri mai mari, astfel încât carnea să nu fie o pastă fină, va fi amestecată cu usturoiul zdrobit fin, cu sare neiodată și cu alte condimente specifice: piper, boia dulce, chimen. De preferat ca piperul să fie proaspăt măcinat, iar cei care doresc, pot pune și diverse ierburi în cârnații de casă pentru Crăciun: cimbru, maghiran, coriandru, busuioc. Cantitățile pot varia în funcție de preferințe și gustul personal, însă pentru a fi sigur că ai ajuns la o variantă perfectă, poți prăji 2-3 chiftele din amestecul obținut, astfel încât să îți dai seama dacă mai este nevoie să adaugi ceva.