Au fost finalizate lucrările de reparare a podului numărul 3 din rezervația Cheile Turzii

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj și Serviciul Public Județean „Salvamont-Salvaspeo” Cluj anunță că vizitarea traseului complet al defileului din Cheile Turzii va fi reluată începând de astăzi, 8 septembrie a.c., ca urmare a refacerii podului numărul 3, distrus în data de 26 august a.c. de un incendiu provocat de persoane rămase încă necunoscute.

„Mă bucur că am reușit să respectăm promisiunea făcută, aceea de a finaliza într-un timp cât scurt și în condiții de maximă siguranță pentru vizitatori refacerea podului peste valea Hășdate. Începând de vineri defileul rezervației Cheilor Turzii va fi deschis integral, astfel încât îi așteptăm toți cei interesați să viziteze această extrem de valoroasă arie protejată de interes național”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Potrivit autorităților județene, la procesul de reconstruire a podului distrus în incendiu și-au adus aportul angajații și voluntarii Serviciului Salvamont-Salvaspeo care, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat din cadrul Consiliului Județean Cluj, au lucrat pentru deschiderea cât mai rapidă a traseului complet.

Operațiunea de refacere a podului a fost îngreunată de faptul că transportul tuturor materialelor și al echipamentelor necesare – grinzi metalice și de lemn, generator electric, etc. s-a efectuat exclusiv manual, pentru a proteja habitatul natural și flora din Rezervație. 

„Consiliul Județean Cluj reiterează poziția de condamnare fermă a acestui act de vandalism și distrugere a unui bun public, motiv pentru care așteaptă finalizarea cât mai rapidă a anchetei aflate în desfășurare și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de aceste fapte iresponsabile.”

Distribuie articolul

Leave a Comment