Autoritățile din Câmpia Turzii iau în calcul majorarea prețului pentru serviciul de salubritate

Într-un interviu acordat publicației noastre, primarul Dorin Lojigan a declarat că are în vedere majorarea tarifului pentru serviciul de salubritate. Dacă, în prezent, un cetățean plătește până la 6 lei/mc, începând cu anul viitor, prețul ar putea crește.

„Și noi va trebui să majorăm tarifele la salubritate. La Câmpia Turzii lucrăm cu tarife aprobate acum 10 ani, în 2007. Compania de salubritate a tot suportat costurile, dar de la un moment dat nu se mai poate”, a precizat primarul.

Faptul că deșeurile din Câmpia Turzii sunt depozitate la rampa din Odorheiu Secuiesc reprezintă un factor important în decizia autorităților locale de a majora prețul serviciului de salubritate. Rampa clandestină din municipiu este închisă din vara anului 2012, însă abia acum intră în procesul de amenajare, care va cuprinde:

  • lucrări de proiectare: elaborarea de studii geo și topo, obținerea autorizațiilor, avizelor și acordurilor necesare, elaborarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, revizuirea Acordului de mediu în concordanță cu soluțiile tehnice propuse de viitorul contractor, elaborarea planului de întreținere post-închidere, etc.
  • lucrări de execuție: profilarea și reconfigurarea depozitelor și, respectiv, acoperirea cu un strat de pământ peste care se va realiza o înierbare a întregii suprafețe. Totodată, vor fi efectuate lucrări de drenaj, drumuri de acces, sisteme de colectare a apelor pluviale, precum și alte categorii de lucrări necesare închiderii gropilor neconforme aferente fiecărui amplasament.

Related posts

Leave a Comment