Dorin Lojigan: „Consider că aspectul legat de câinii fără stăpân nu mai reprezintă o problemă în Câmpia Turzii!”

Tot mai mulți câini fără stăpân sunt capturați de pe străzile Municipiului Câmpia Turzii. În ultimul an, Primăria a demarat mai multe acțiuni menite să diminueze această problemă care începuse să ia amploare.

„Cred că la momentul acesta suntem singura comunitate din județ care avem procedura făcută, așa cum scrie legea, în ceea ce privește înființarea „Serviciului specializat de gestionare a câinilor fără stăpân”. Ceea ce nu am găsit este o societate căreia să-i delegăm serviciul, pentru că, deși am organizat până acum 4 sau 5 licitații, nu s-a prezentat nimeni. În situația asta, am ales să atribuim serviciul în mod direct unei societăți comerciale din Bogata, care vine și strânge câinii de pe străzile municipiului. Consider că aspectul legat de câinii fără stăpân nu mai reprezintă o problemă în Câmpia Turzii”, ne-a declarat primarul Dorin Lojigan.

Potrivit informațiilor oferite de primar, acțiuni de capturare a patrupedelor fără stâpân au fost derulate în zona centrală și în Parcul Municipal, acestea extinzându-se, ulterior, și în zona cartierelor. Astfel, în două săptămâni, au fost capturați în jur de 70 de câini, care au fost duși la Bogata, la adăpostul special amenajat.

O mare problemă în acest sens este reprezentată, însă, de persoanele care aduc câinii din comunitățile învecinate și îi eliberează la periferia orașului, acolo unde poliția locală nu poate interveni. Momentan, autoritățile locale nu au găsit nicio soluție în acest sens.

Distribuie articolul

Leave a Comment