Dorin Lojigan, despre majorarea tarifului pentru apă și canalizare – „Trebuie să fii inconștient ca primar să te pui în calea a 40 de milioane de euro”

Unul dintre subiectele intens dezbătute, la finalul lunii trecute, în Câmpia Turzii, a fost stabilirea tarifului pe care cetățenii trebuie să îl plătească pentru apă și canalizare. Potrivit informațiilor oferite de viceprimarul Róbert Szabó la momentul respectiv, în următorii ani, prețul pentru apă și canalizare va ajunge la 9 lei. Însă, această majorare se va aproba treptat, de către Compania de Apă Arieș, până în anul 2023.

Întrebat despre acest subiect, primarul Dorin Lojigan susține că neaprobarea noului plan tarifar ar fi condus la situația în care autoritățile locale ar fi pierdut o finanțare de 40 de milioane de euro, bani ce vor fi investiți în conducte de apă și canalizare.

„Trebuie să fii inconștient ca primar să te pui în calea a 40 de milioane de euro. Poate că a fost și vina noastră și a Companiei de Apă Arieș pentru că nu am organizat o dezbatere publică pe acest subiect. Eu cred că oamenii ar fi înțeles dacă le-am fi explicat mai bine de ce este necesară aprobarea noului plan tarifar. Eu înțeleg și faptul că sunt oameni săraci, care nu își permit, dar o astfel de investiție este greu de refuzat”, a precizat edilul.

Lucrările care urmează să fie realizate cu această sumă, reprezintă pasul II din cadrul unui proiect mai amplu început în urmă cu mai mulți ani. Potrivit informațiilor oferite de Dorin Lojigan, pasul I a fost finalizat în anul 2013, iar tot ce nu s-a înlocuit atunci la rețeaua de apă și canalizare din oraș se va face acum. Lucrările sunt deja scoase la licitație, iar conform estimărilor primarului, ele vor fi demarate în primavara anului viitor.

 

Related posts

Leave a Comment