Gabriel David: “Mă consider un tânăr ambițios care își iubește orașul”

Un tânăr care candidează pe listele PSD la Consiliul Local Câmpia Turzii ne explică motivele care l-au făcut să revină acasă după studenția de la Cluj și să se implice în viața comunității locale.

Stiri din Campia Turzii: Cine este Gabriel David? Cum v-ați descrie?

Gabriel David: Un tanar modest care dupa absolvirea Universitatii Tehnice din Cluj Napoca s-a intors acasa in Campia Turzii plecand de la premiza ca , desi Cluj Napoca ofera mult mai multe posibilitati si oportunitati pentru viitor, iar tot mai multi tineri raman dupa terminarea studiilor universitare in acest oras , Campia Turzii ar ramane fara multi tineri de valoare care ar putea ajuta la dezvoltarea comunitatii. Reintoarcerea acasa si conturarea vietii de familie in Municipiul Campia Turzii a fost una din dorintele mele inca de pe bancile facultatii.

Ma consider un tanar ambitios care isi iubeste orasul.

Stiri din Campia Turzii: Ce v-a determinat să vă înscrieți în cursa pentru Consiliul Local Câmpia Turzii?

Gabriel David: Ca si tanar interesat de problemele orasului nostru urmaresc activitatea Consiliului Local din anul 2012 si am realizat ca tinerii din Campia turzii nu sunt cu adevarat reprezentati . In ultimul an colaborand cu cateva organizatii de tineret , tineri care vor sa faca ceva pentru orasul lor si pentru cetatenii din municipalitate, facand proiecte impreuna, am intampinat probleme la cateva dintre acestea. Cu siguranta daca ar avea un reprezentant tanar in Consiliul Local multe din proiectele benefice tinerilor ar ajunge mai usor aprobate de catre consilierii locali.

Stiri din Campia Turzii: Care sunt principalele probleme ale orașului Câmpia Turzii la ora actuală, din punctul dumneavoastră de vedere?

Gabriel David: Din punctul meu de vedere in momentul de fata cele mai mari probleme cu care se confrunta orasul nostru sunt locurile de munca. Stim foarte bine ca municipiul Campia Turzii a fost un oras monoindustrial, principalul agent economic fiind Industria Sarmei. Odata cu inchiderea cominatului metalurgic foarte multe persoane si-au pierdut locurile de munca si cultul muncii. Este foarte greu pentru o persoana cu varsta intre 40 si 55 de ani care a muncit toata viata in combinat sa isi gaseasca un loc de munca, in primul rand pentru ca angajatorii in general opteaza pentru persoane mai tinere care se adapteaza mai repede si care sunt mai flexibili.

Oamenii cer locuri de munca insa noi incercam sa le explicam ca administratia locala nu are capacitatea de a creea locuri de munca pentru ca administratia locala nu este agent economic. Administratia poate sa faca loby pentru a atrage diferiti agenti economici in zona Campia Turzii.

O alta problema majora in Campia Turzii este atragerea de fonduri europene spre municipalitate, fonduri care ar imbunatati calitatea vietii cetateniilor din municipiul nostru.

In urma discutiilor cu cetatenii am constatat ca o problema majora ar fi si infrastructura de pe arterele secundare pe care cu totii circulam, iar eu o sa sustin cu tarie toate proiectele care vin inspre rezolvarea acestei probleme.

Nu in ultimul rand sa nu uitam de copii care au nevoie de toata sustinerea noastra in activitatiile pe care le vor avea pe viitor, inclusiv amenajarea de locuri noi unde parintii impreuna cu acestia sa poata sa isi petreaca timpul liber si sa se bucure de activitatiile pe care administratia locala le va pregati pentru ei.

Stiri din Campia Turzii: Cum evaluați activitatea actualei administrații locale?

Gabriel David: Dupa ce Partidul Social Democrat in 2012 a primit increderea prin votul cetatenilor din Campia Turzii, in municipiul nostru s-a desfasurat o administratie interactiva sub sloganul NE CONSULTAM ,PROPUNEM ,FACEM !!! , o administratie eficienta care a venit direct in slujba cetateanului cu proiecte de impact si de o foarte mare importanta.

As vrea sa amintesc cateva dintre ele:

  • In primul rand infintarea parcului industrial unde au venit investitori care au creat locuri de munca.
  • Construirea a doua hale agro-alimentare in municipiul nostru.
  • Readucerea in patrimoniu a stadionului municipal si a casei de oaspeti. Si multe altele.
  • Campia Turzii este unul dintre cele mai curate orase din Romania si asta datorita administratiei locale.

Stiri din Campia Turzii: Spre ce domenii doriți să vă concentrați atenția în calitate de consilier local?

Gabriel David: In calitate de consilier local o sa imi indrept atentia spre umatoarele domenii : Munca si protectie sociala, protectia copilului, urbanism si amenajarea teritoriului, protectia mediului, investitii, invatamant, cultura, sanatate, tineret, sport.

Stiri din Campia Turzii: De ce ar trebui cetățenii să vă voteze?

Gabriel David: Oamenii din Campia Turzii ar trebui sa ma voteze pentru ca sunt tanar, cu idei noi, capabil sa iau decizii care sa fie in folosul cetatenilor.

Suntin ideile tinerilor, respect experienta seniorilor si admir intelepciunea bunicior nostri pentru ca am inteles ca politica de calitate superioara poate fi facuta doar atunci cand un politician intelege si da importanta fiecarei generatii gasind un mod eficient de lucru facand proiecte in interesul tuturor.

Distribuie articolul

Leave a Comment