Mig-ul 21 Lancer sau BMW-ul X6M? Vezi cine a câștigat cursa

Organizatorii Zilei Porților Deschise la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii au pregătit o surpriză participanților la ediția din acest an: desfășurarea unei întreceri între o mașină de curse, mai exact un BMW X6M, și un MIG 21 Lancer.

Cursa, care a avut loc în acest weekend, a fost câștigată detașat de Mig-ul 21 Lancer. Cu toate ca bolidul a avut un avans considerabil, mig-ul l-a depășit fără prea mari probleme. Organizatorii au declarat presei că maşina BMW este un model unic în România, fiind modificată special pentru curse şi poate atinge o sută de kilometri pe oră în 3 secunde.

Pe lângă această cursă, participații la Ziua Porților Deschise la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii au asistat la expoziţii statice cu tehnică militară, lansări de paraşutişti şi zboruri demonstrative cu aeronave MiG-21 LanceR, IAR-330 Puma, IAR-99, IAR-316B şi C-27J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române, dar şi Aeroclubul României, Iacării Acrobaţi, Skydive Transilvania, Aeroclubul Luncani, se arată într-un comunicat emis de MAPN.

Distribuie articolul

Leave a Comment