Prima filmare aeriană din zona Luduș-Chețani, parte din Autostrada Transilvania

Asociația Pro Infrastructură a făcut publică prima filmare aeriană din zona Luduș-Chețani, la vest de Bogata, exact la granița dintre loturile Iernut-Chețani (Astaldi-Max Boegl, 17,9 km) și Chețani-Câmpia Turzii (Straco, 15,691 km), parte din Autostrada Transilvania.

Potrivit reprezentanților asociației, pentru această zonă autorizația de construire s-a primit abia la mijlocul lunii noiembrie 2017. În aceste condiții, progresul în teren este unul mulțumitor.

„Pentru 3 luni de muncă (punând la socoteală că este iarnă), progresul este foarte bun și ne dă speranțe că vom putea circula pe aceste două loturi în perioada octombrie-noiembrie 2019 dacă se vor rezolva problemele birocratice la timp.

De fapt, odată cu inaugurarea loturilor Astaldi și Straco, vom putea circula fără întrerupere pe 108,537 km din Autostrada Transilvania între Nădășelu (la nord-vest de Cluj-Napoca) și Ungheni (Aeroport Târgu Mureș).

Avem șanse bune ca, în sfârșit, spre finalul anului viitor, să conectăm complet pe autostradă două mari orașe ale țării: Cluj-Napoca și Târgu Mureș”, au subliniat într-o postare pe o rețea de socializare reprezentanții asociației.

Structurile importante de pe acest tronson sunt:

  • pasaj DJ107G peste A3 (min 01:02),
  • pasaj A3 peste DC95 (min 01:55),
  • pod A3 peste Mureș,
  • cale ferată (min 02:50-03:30).

De la începutul filmării și până la minutul 03:57 lucrările sunt executate de asocierea Astaldi-Max Boegl. Din acest loc începe lotul construit de Straco. Exact în această porțiune (și până la finalul înregistrării) este surprins nodul Chețani/Luduș care va conecta Autostrada A3 de DN15.

Distribuie articolul

Leave a Comment