Proiectul care prevede modernizarea iluminatului public din Câmpia Turzii este finalizat în proporție de 99%

Proiectul care prevede modernizarea iluminatului public din Câmpia Turzii este foarte aproape de finalizare. Potrivit informațiilor oferite de primarul Dorin Lojigan, tot ce mai trebuie făcut este scoaterea vechilor stâlpi.

Acest proiect se ridică la valoarea de 257,962.65 lei, bani ce au fost alocați de către Guvern municipiului, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Până în prezent, banii nu au intrat în posesia municipalității și nici nu se știe când se va întâmpla acest lucru, fapt pentru care, avânt în vedere importanța proiectului, primarul Dorin Lojigan este dispus să acopere cheltuielile din bugetul local.

„Lucrările din cadrul acestui proiect sunt aproape de finalizare. Dacă firma le va finaliza acum, sunt nevoit să îi plătesc. În acest moment, consider că e mai bine să amân scoaterea stâlpilor și să aștept câteva săptămâni până când cei de la Guvern mă vor chema pentru a semna contractul de finanțare. Sper să o facă luna aceasta. Dacă nu vom primi acești bani, suntem nevoiți să acoperim cheltuielile din bugetul local. Oricum, dacă până în prima săptămână din luna noiembrie nu voi primi banii de la Guvern sau nu voi semna contractul de finanțare, atunci voi plăti de la bugetul local”, a precizat edilul din Câmpia Turzii.

Lucrările de modernizare a iluminatului public din oraș au început în luna mai a acestui an. Acestea au vizat trecerea în subteran a cablurilor electrice și montarea unor corpuri de iluminat public inteligente.

Distribuie articolul

Leave a Comment