Şcoala Populară de Arte din Cluj-Napoca va inaugura un sediu în Câmpia Turzii

Reprezentanții municipiului anunță că Şcoala Populară de Arte din Cluj-Napoca va avea un sediu și în Câmpia Turzii. Inaugurarea va avea loc în ziua de 12 0ctombrie, începând cu ora 17.00, la Palatul Cultural „Ionel Floaşiu” din localitate, Secţia de Arte Vizuale Câmpia Turzii. Un alt sediu va fi inaugurat la Răchițele, două zile mai târziu.

Potrivit organizatorilor, evenimentul se va desfășura după următorul program: prezentarea cursanţilor; vernisajul expoziţiei de pictură, cu lucrări realizate în Tabăra de creaţie Cheile Turzii, 2015; momente artistice susţinute de experţii şi cursanţii de la secţiile de muzică clasică din Cluj-Napoca.

„Misiunea Şcolii de Arte Cluj, ca instituţie a Consiliului Judeţean, este aceea de a acoperi din punct de vedere educaţional şi cultural cât mai multe localităţi ale judeţului. La solicitările localnicilor am dezvoltat două noi secţii externe – la Câmpia Turzii şi Răchiţele. De activitatea de la Câmpia Turzii se va ocupa d-na Felicia Răcean, iar la Răchiţele renumitul meşter popular Elvira Gavriş. Un lucru important pe care trebuie să vi-l dezvălui este faptul că Şcoala de Arte a născut promotori în teritoriu, din rândul foştilor nostril cursanţi. Astfel, la Câmpia Turzii, un rol esenţial în crearea secţiei l-a avut d-na Iuliana Pop, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici Câmpia Turzii şi la Răchiţele d-na Cristina Maria Mihuţ, ambele absolvente merituoase ale şcolii noastre”, a declarat Vasile Corpodean, managerul Şcolii de Arte Cluj.

Întregul eveniment este organizat de Şcoala Populară de Arte împreună cu Primăria Municipiului Câmpia Turzii şi Asociaţia Artiştilor Plastici Câmpia Turzii.

Distribuie articolul

Leave a Comment