Simulator de accidente la Transilvania Drag Race

Asociaţia Club Rotary Câmpia Turzii  anunță că va derula proiectul „Crash – Incearcă! Te convinge!” în cadrul Transilvania Drag Race, ce se va desfasura în Câmpia Turzii în perioada 29-30 octombrie a.c. Proiectul are scopul de a educa publicul asupra beneficiilor aduse de folosirea centurilor de sigurantă, chiar şi la coliziunilor minore.

„Rezultatele obţinute prin intermediul acestui program şi statisticile din România în legătură cu nefolosirea sau folosirea neregulamentară a centurii de sigurantă ne-au îndemnat în demararea programului “Crash – Incearcă! Te convinge!” şi în Câmpia Turzii”, au transmis rotarienii prin intermediul unu comunicatde presă.

Cum funcționează simulatorul de accidente?

-Pasagerii vor ocupa scaunul când aceasta este în partea superioară a rampei şi îşi vor pune centura de siguranţă. Dacă acesta este greşit folosită, operatorul convingătorului le va face un instructaj de folosire corectă a acesteia, urmată de partea de rulare şi coliziune la o viteză de 8-16 km/h.

-În momentul coliziunii pasagerii vor avea prilejul să experimenteze realul scop şi utilitatea folosirii centurii de siguranţă, chiar şi la o viteză de doar 8-16 km/h.

Distribuie articolul

Leave a Comment