„Vreau la școală!” – un nou proiect pentru elevii din Câmpia Turzii

Primăria Municipiului Câmpia Turzii, în parteneriat cu Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România, anunță derularea proiectului „Vreau la Școală”. Acesta este destinat copiilor cu rezultate bune la învăţătură din municipiu, dar care provin din familii cu dificultăţi materiale.

Potrivit informațiilor oferite de autoritățile locale, proiectul se va derula în perioada septembrie 2017- iunie 2018. Copiii cuprinşi în proiect vor fi selectaţi dintre beneficiarii burselor şcolare sau de studiu din anul şcolar anterior.

Evaluarea socială a familiilor se realizează de către asistenţii sociali din cadrul Serviciului Public Local de Asistenţă Socială împreună cu reprezentanţii ADRA.

Elevii care vor fi consideraţi eligibili, vor beneficia de produse alimentare în valoare de 150 de lei/lună.

Pentru a face parte din proiect, fiecare copil trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

  • să provină din familie cu venituri modeste, familie numeroasă sau monoparentală ,
  • să fie înscris în ciclul primar sau gimnazial în una din şcolile din Câmpia Turzii,
  • să fi avut rezultate bune/medii la finalul anului școlar trecut, astfel: calificativul FB/B pentru ciclul primar și media generală minim 8,00 pentru ciclul gimnazial ,
  • să fi solicitat bursă scolară sau de studiu în anul şcolar anterior.

Părintele îşi va exprima în scris acordul ca fiul/fiica lui să facă parte din grupul țintă al proiectului. ADRA va aproba dosarele şi va stabili copiii beneficiari ai proiectului.

„Personal susțin educația și consider că aceasta este parte integrantă a procesului de dezvoltare al comunității. Sunt alături de ADRA România în proiectul ”Vreau la școală!” și promovez ideea că implicarea în construirea viitorului acestor copii buni la învățătură, care provin din medii defavorizate, ocupă un loc important în sistemul de valori al comunității noastre”, a transmis primarul Dorin Lojigan, prin intermediul unui comunicat de presă.

Asociația ADRA România desfășoară acțiuni prin care susține școlarii, considerând că accesul la educație contribuie la stoparea ciclului sărăciei. Prin proiectul ”Vreau la școală”, Primăria Municipiului Câmpia Turzii susţine familiile copiilor cu rezultate bune și luptă împotriva abandonului școlar prematur, încercând să contribuie la depășirea celor două praguri ale vieții: admiterea în gimnaziu și admiterea în liceu.

Distribuie articolul

Leave a Comment