Cum să devii o persoană organizată în 3 pași simpli

Ești zi de zi concentrat  asupra job-ului, facturilor pe care trebuie să le plătești și alte lucruri neprevăzute care pot apărea pe parcurs. Nu trebuie să te stresezi. Este necesar să găsești un echilibru, iar asta îți va da liniște și organizare. Poate că viața ta pare puțin haotică, dar întotdeauna va exista o soluție. Primul pas este să realizezi că trebuie să devii o persoană organizată și concentrată pe lucrurile cu adevărat importante. O bună organizare a activității de zi cu zi te face să fii mai eficient , să ai rezultate bune atât pe plan profesional, cât și pe plan personal.

Îți dorești să devii o persoană cât mai organizată și cumpătată? Ți-am pregătit trei pași importanți și necesari în atingerea obiectivelor tale.

  1. Folosește agenda!

    Unul dintre pași este să începi cu scrierea listei tuturor lucrurilor pe care trebuie să le faci în ziua respectivă. Notează absolut tot, chiar și dacă trebuie să mergi la cumpărături (și ce trebuie să cumperi), activitățile pe care le ai de încheiat și termenul limită al acestora. În acest mod, îți optimizezi traseele din oraș și nu mai lași totul pe ultima sută de metri. Ce zici? Încearcă să pui în practică și va fi mult mai ușor.

  2. Aranjează mobila din sufragerie!

    Realizezi petreceri acasă la tine aproape în fiecare weekend, însă niciodată nu te-ai gândit că mobila face parte din organizare. Trebuie să aranjezi în așa fel încât să rezoneze cu locul și cu felul tău de a fi. Servești mici gustări invitaților tăi și nu ar strica o măsuță de cafea pentru amplasarea acestora. Oaspeții tăi vor fi încântați de atenția pe care o acorzi micilor detalii. Nu uita detaliile fac diferența de fiecare dată. Adaugă câteva jocuri de societate pentru a beneficia de o atmosferă cât mai plăcută și relaxantă.

  3. Haos în dulapuri?

    Ți-ai cumpărat multe haine și le-ai amestecat cu cele vechi. Un nou sezon își face apariția și organizarea este cuvântul primordial din acest punct de vedere. Îți este destul de greu să hotărăști ce articole vestimentare vei purta și cele pe care le vei depozita în dulapul cu lucruri nefolositoare. Majoritatea oamenilor pierd minute întregi căutând anumite haine sau pantofi. Cel mai bine ar fi să donezi articolele pe care nu le mai utilizezi de ceva vreme. Vei reda zâmbetul unei persoane care are mare nevoie de aceste haine. În acest sens, nu doar că te eliberezi de dezordine și neliniște, dar faci și o faptă bună. Nu te grăbi să termini la timp! Știi cum se zice “Graba strică treaba” și  pentru a obține rezultate satisfăcătoare este necesar să rezolvi situația pas cu pas.

Prin urmare, organizarea poate aduce un plus pentru propria persoană. Vei obține echilibrul mult dorit și admirația persoanelor dragi. Am venit în întâmpinarea ta și am descoperit trei pași care vor da randament chiar și pentru cei care au mari pretenții. Realizarea fiecăruia în parte, îți conferă încredere, stimă și organizarea mult visată.

Distribuie articolul

Leave a Comment