Impozite mai mici în 2017 în Câmpia Turzii

Primăria Municipiului Câmpia Turzii propune spre dezbatere publică un proiect care prevede zonarea și încadrarea străzilor situate în municipiu pe diferite zone de impozitare. Criteriul de bază pentru stabilirea zonării va fi distanța față de centrul orașului.

Astfel, vor exista patru zone: A, B, C, și D. Pentru cetățenii din zona A de impozitare, taxele și impozitele vor rămâne identice cu cele plătite în 2016, iar pentru cetățenii din zonele B, C și D, impozitele vor scădea.

Principalul beneficiu adus de acest proiect de zonare este reprezentat de atragerea de posibili investitori, în zone cu potențial investițional. Spre exemplu, în urma acestei împărțiri, Parcul Industrial va trece din zona A în zona D, o zonă cu un impozit pe teren mult mai mic. Odată cu venirea investitorilor, aceștia vor plăti taxe și impozite, va crește numărul locurilor de muncă, ceea ce va duce, în timp, la dezvoltarea municipiului.

„Vreau să le arăt cetățenilor din Câmpia Turzii că sunt un om de cuvânt, deoarece când am stabilit criteriile de zonare, am ales ca și criteriu principal apropierea față de centrul municipiului”, a precizat Dorin Lojigan.

Documentația privind rezonarea localității și documentația privind stabilirea taxelor și impozitelor locale pentru anul 2017 pot fi consultate pe siteul Primăriei Câmpia Turzii (www.campiaturzii.ro).

La acest proiect de hotărâre a lucrat o comisie formată din 16 persoane, atât din executivul local, cât și din consiliul local. Proiectul este supus dezbaterii publice timp de 30 de zile.

 

 

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Leave a Comment