Motocoasă electrică sau pe benzină? Ce alegem?

Motocoasa face parte din acele aparate folosite pentru întreținerea grădinii. Este posibil să alegi din mai multe tipuri de motocoase existente pe piață, principalele tipuri fiind motocoasa electrică sau motocoasa pe benzină. Înainte de a opta pentru unul din cele două modele trebuie să cunoști principalele diferențe dar și avantajele oferite.

Motocoasa electrică și motocoasa pe benzină sunt concepute pentru a elimina vegetația dintr-un spațiu verde. Se disting prin criteriul de funcționare. Iată câteva caracteristici care ar putea să te ajute să alegi cu mai mare ușurință unul din cele două modele.

Principalele caracteristici ale motocoasei electrice

Motocoasa electrică contribuie la păstrarea frumuseții unei grădini, o întreține cu alte cuvinte. Acest aparat vine ca o completare a mașinii de tuns iarba și este unul din cele mai folosite aparate de grădinarii experimentați.

Motocoasa electrică prezintă avantajul de a nu necesita nicio întreținere specială. Trebuie doar să te asiguri de faptul că bateria nu este slăbită. Modelele dotate cu fir, care trebuiesc conectate la o priză, reduc câmpul de acțiune.

Specificațiile motocoasei pe benzină

Acest model de motocoasă are între 2-4 motoare ceea ce necesită unele lucrări mecanice. Bujiile necesită o schimbare regulată. Bineînțeles, persoanele care dețin o motocoasă pe benzină trebuie să controleze în mod regulat starea filtrului de aer precum și nivelul de ulei. Fără să mai punem la socoteală faptul că acest model are nevoie de carburant pentru a funcționa. Drept urmare, motocositoare pe benzină are numeroase piese detașabile care necesită întreținere regulată.

Motocoasă electrică sau motocoasă pe benzină?

Dacă ești începător în ale grădinăritului și îți lipsesc informațiile necesare cu privire la uneltele de grădinărit, vrei cu siguranță să știi pe care din cele două modele de motocoasă să le alegi. Nu trebuie să tragi o concluzie pripită. Indiferent de modelul ales, trebuie să știi că principalii constructori de pe piață oferă motocoase de calitate, atât pe benzină cât și electrice, fiecare model dă dovadă de robustețe și fiabilitate și fiecare dispune de propria sa funcționalitate.

Practicabilitatea și economia oferite de motocoasa electrică

Motocoasa electrică se folosește de electricitatea furnizată de o priză de sector pentru a funcționa. Datorită acestui lucru, este ecologică și economică.  Utilizatorul său nu va trebui să se teamă deci de faptul că motocoasa sa va rămâne atunci când nu se așteaptă fără baterie sau că se va confrunta cu o pană de benzină. Motocoasa electrică poate să funcționeze atâta timp cât este curent și unde este curent. Este un aparat lejer, care nu face atât de multă gălăgie și care se poate manevra fără prea multe eforturi.

Dar, câmpul său de acțiune este redus atât cât lasă cablul său și prelungitorul cu care este folosită. Puterea sa este și ea destul de limitată. Cei care își doresc deci un aparat mai puternic, care să întrețină un domeniu mai mare sau un câmp mai mare, cel mai bine ar fi să aleagă motocoasa pe benzină.

Funcționalitățile și puterea motocoasei pe benzină. Motocoasa pe benzină se bazează pe un tip de motorizare care oferă aparate de grădinărit puternice și autonome. Se poate utiliza peste tot pe un câmp mai îndepărtat de casă, într-un spațiu mare verde, într-un parc sau grădină publică, etc.

Deci te ajută să lucrezi foarte repede o suprafață mai mare. Puterea unei motocoase pe  benzină te ajută să elimini toate buruienile mai înalte și mai dense și este perfect potrivită unei utilizări mai intense. 

Este deci extrem de practică pentru casele de la țară sau cele de vacanță care sunt întreținute mai rar. Dar, acest tip de motocoasă este mai scump la achiziționare din cauza prețului benzinei și nu este foarte practică din punctul de vedere al vecinilor, din cauza zgomotului pe care îl face.

Motocoasa pe benzină este un ajutor de preț pentru cei care au nevoie de o susținere în timp și de o eficiență maximă. Prețul este mai mare, fără doar și poate, dar cu un asemenea aparat pentru grădinărit munca este mai rapidă și mai curată. Uneori, trebuie să plătești prețul corect, chiar dacă este mai mare, pentru a te bucura de un dispozitiv sau aparat la înălțimea nevoilor sau așteptărilor.

La final, vei câștiga timp, dar și confort în plus. Dacă vei grădinări mai eficient, nu te vei mai obosi atât de mult, vei evita rănirea sau accidentările cauzate de o incoerență între munca cerută și capacitatea mașinii. Este foarte sigură, dar are și o longevitate asigurată și un confort excelent în ceea ce privește utilizarea sa.

Cum trebuie să alegi deci între motocoasa pe benzină și cea electrică?

Nu există cea mai bună motorizare, ci doar un model sau un aparat adaptat nevoilor și așteptărilor. Electricitatea este alegerea lejerității, a maniabilității și a economiei, în timp ce motocoasa pe benzină este alegerea puterii de muncă și a unei munci performante, susținute de-a lungul timpului.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu